[Video] Semasa Membaca Talqin, Sekor Kucing Putih Mai Mengelingi Kubur Arwah

Sharing is Caring!

Kucing merupakan satu makhluk Allah yang mempunyai sifat penyayang dan naluri pembersih dalam diri.
Kucing amat menyukai persekitaran yang bersih.

Banyak kisah-kisah tentang kucing (karena kucing memang binatang yang banyak berkeliaran disekitar manusia). Bahkan Nabi juga memiliki kucing peliharaan. Setiap kali Nabi menerima tetamu di rumah, Nabi SELALU menggendong mueeza (nama kucingnya) dan diletakkan dipahanya. Nabi bahkan berpesan untuk menyayangi kucing peliharaan layaknya menyanyangi keluarga sendiri.

satu kejadian yang menyentuh perasaan telah berlaku apabila seekor kucing kelihatan seperti meratapi kubur hamba Allah yang mencintai kucing, di dalam video  dilihat kucing tersebut seakan-akan tidak mahu berpisah dengan arwah, walaupun cuba di halang oleh orang sekeliling.

berikut video dan perkongsian dari
Soffuan CZ 

Assalamualaikum..
Tok Wan saya (Ismail Bin Mat) telah selamat di kebumikn ditanah Pekuburan Masjid Kelibang..Ada Kejadian berlaku semasa membaca talqin, sekor kucing Putih mai mengelingi kubur arwah..Sunguh besar kekuasaan mu ya Allah..

Semasa arwah tokwan saya di dunia..dia seorang yg cinta kepada kucing..Harap Tokwan di tempatkn dgn org yg beriman.. Kasih sayang seorg tokwan kepada kami cucu 38org dripada 12 anaknya tiada ganti…

terlalu bnyk kenangan manis yg kami xkan lupa sampai bila2…kami sayang sgt2 kat tokwan…moga tenang disana…Al-Fatihah

 

 

 

 

 

Sumber : Soffuan CZ  via infoayam

 

 

Sharing is Caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *