Moga JIBAM Dapat Sambutan Sehebat Tombiruo

Sharing is Caring!

KUALA LUMPUR – Lagenda dunia kartunis tanah air, Ibrahim Anon atau lebih dikenali sebagai Ujang sangat berharap filem JIBAM yang bakal ditayangkan dipawagam mendapat sambutan hebat seperti filem Tombiruo.
Ujang malah berharap filem yang diadaptasi daripada novel JIBAM karya lama beliau itu mampu mencatat kutipan melebihi RM2 juta hanya dalam tempoh dua hari seperti Tombiruo.

Den bohaghap bona ujung taun ni kalau JIBAM dapek mongikut jojak langkah Tombiruo(Aku berharap benar hujung tahun ini kalau JIBAM dapat mengikut jejak langkahTombiruo),” katanya sambil menyeru sokongan masyarakat di laman Facebook beliau.

Novel JIBAM bukan karya asing buat rakyat Malaysia yang membesar sekitar tahun 1980-an dan 1990-an iaitu pada waktu buku merupakan bahan bacaan utama masyarakat negara ini.

Naskhah tentang kisah kanak-kanak lembam Ashraf atau nama panggilannya Jibam mencungkil kehidupan dan keistimewaan kanak-kanak itu termasuk keupayaannya untuk menyembuhkan penyakit di sebalik pandangan sepi masyarakat keatasnya.

Malah sepanjang proses penggambaran, Ujang yang pernah popular menerusi karya Ujang dalam majalah satira bulanan Gila-Gila, sanggup datang ke lokasi untuk berkongsi idea yang sesuai mengenai pembikinan filem itu. – MYNEWSHUB.CC

Sharing is Caring!